Kena belasah sampai mati (18SG) |ISUHANGAT

ISU HANGAT



Kena belasah sampai mati??? Kat mana ni? Isk zalimnya diaorang... kalau ya pun jangan lah buat undang-undang sendiri.
Kalau Hukum Hudud pun mencuri hukumannya potong tangan bukan kena hukuman mati.


Info yang saya terima dari komen-komen. Terima kasih kerana berkongsi info berkaitan video ini;

"The barbaric public stoning to death in Iraq of Du'a Khalil Aswad; a 17 year old Kurdish woman of the Yazidi faith by her own people the YAZIDIS (not Muslims) - for loving a Muslim boy. Reported by Phil Black for CNN.


infO : http://www.youtube.com/watch?v=77-6OMB50Vo

kejadian ni berlaku kat iraQ..
budak pmpuan ni bukan islam..
dia bercinta dgn budak islam..
kaum dia tak suka dia bercinta dgn org islam..
so..inilah balasan dia..oleh kaum dia sendiri..
org sekeliling yg tgk..polis pun..
semua biarkan je budak ni kene bunuh..


video

Related Posts by Categories



35 comments

  1. Anonymous  

    April 10, 2008 at 11:20 PM

    sampainye hati wat camtu...ish.xleh trimenye..

  2. Anonymous  

    April 10, 2008 at 11:49 PM

    jahatnyer diorng ni, ambik undang2 kat tngn sendiri, eiii tensyen2...bukan minah ni dier duk belakang n bf dier yg bawak motor ker? too bad kalau bf dier lari selamtkn diri sendiri

  3. ManjakuSayang  

    April 11, 2008 at 12:02 AM

    Masyaallah! Yang menendang dan menghukum tu lelaki jenis apa ni?? Tak terdaya saya nak habiskan menonton klip video ni. Menangis saya. Walau apa pon kesalahan budak ni, takkan lah sampai begini. Encik IsuHangat, boleh tak delete klip ni?? Sungguh kejam!!!

    www.manjakusayang.blogspot.com

  4. jehe  

    April 11, 2008 at 1:13 AM

    astaghfifullah halazim manusia ini memang berhati binatang..tlg la delete file ni..terlalu kejam :(

  5. Anonymous  

    April 11, 2008 at 1:20 AM

    wanita adalah kaum yang perlu dilindungi. bukannya disakiti. mengapa begitu zalim manusia akhir zaman ini. teruk sangat ke kesalahan yang dilakukan. harga nyawa lebih murah daripada harta. zalim pnye manusia. jahil. geram tgk. tlg la delete. jantan pengecut yg buat smue tu..

  6. Anonymous  

    April 11, 2008 at 1:24 AM

    Pehal pulak suruh delete ni? Biarlah kat situ untuk memberi kesedaran kepada orang ramai, lain kali jangan buat hukuman sendiri kalau tangkap pencuri ke perogol ke atau apa2 pun penjenayah..ni main belasah-belasah jer..kalau dah mati kan susah.

    Begitu juga kepada mereka yang berangan nak jadi penjenayah..jangan jadi camni..!

    Admin, tlg la JANGAN DELETE!

  7. Penulis Jurnal comot  

    April 11, 2008 at 1:44 AM

    Benda ni rasanya tak berlaku kat malaysia,kita tak macam ni pun dan kita masih waras dan ada undang2.Kalau berlaku,pasti ada di-antara mereka akan memberhentikan keadaan tersebut.Memang tidak berperikemanusiaan.

  8. Jay  

    April 11, 2008 at 6:06 AM

    Ini bukan kat Malaysia tapi kat Iraq tahun lepas. Ingat lagi tak cerita pasal perempuan dipukul sampai mati kerana keluar dengan lelaki lain tanpa izin keluarga. Ini lah video clip. Memang kejam dan zalim sekali.

  9. Anonymous  

    April 11, 2008 at 8:54 AM

    bukan kat malaysia nih..org malaysia baik2 lg..x smpai ati nak wat pompuan cmnih..tukar la tajuk tuh..org malaysia berhati perut lagih..anyway,org yg pukul dier tuh mmg kejam!!! tah2 xde kaitan pon,suke2 jer nk pukol anak org..

  10. Anonymous  

    April 11, 2008 at 9:07 AM

    isk..yg mana satu betul..kat malaysia ke iraq?? sape yg duk fwd2 tanpa faktayg sahih pun dpat la jugak apa2 yg FREE...

  11. zidax  

    April 11, 2008 at 9:50 AM

    tolong aku nak tau tajuk lagu dan artis yang nyanyi lagu background tu sapa2?

  12. amziah  

    April 11, 2008 at 10:16 AM

    Video ni sbnarnye terjadi kat IRAQ bkn di Malaysia...Citenye dah tersebar lama di CNN..xpercaya tgk Youtube tajuk Nonor Killed xsilap. Kesnye bdk pompuan ni pengikut puak syiah n balak die puak sunnah...dieorg nak kawin tp blah pmpuan x setuju..tp die psiko pmpuan suh balik umah dulu bwk balak die nak berbinacang,tup2 ble smpai umah pompuan,lelaki tu kna tembak n yg pompuan kena bantai idup2 smpai mati..dieorg hukum konon dieorg berzina lah,sbb tu pakai batu tp padahal salah..

  13. fzalah  

    April 11, 2008 at 10:17 AM

    ni bkn berlaku kat malaysia...
    tapi di iraq...

    banyak cerita dikaitkan dengan video klip ni..

    try search kat youtube "honor killing"

    ada cerita disebaliknya...

  14. zamstylo  

    April 11, 2008 at 11:37 AM

    TYPE KAT YOUTUBE "iraqi girls honnor killing" BOLEH TENGOK VIDEO FULL

    Video ni sbnarnye terjadi kat IRAQ bkn di Malaysia...Citenye dah tersebar lama di CNN..xpercaya tgk Youtube tajuk Nonor Killed xsilap. Kesnye bdk pompuan ni pengikut puak syiah n balak die puak sunnah...dieorg nak kawin tp blah pmpuan x setuju..tp die psiko pmpuan suh balik umah dulu bwk balak die nak berbinacang,tup2 ble smpai umah pompuan,lelaki tu kna tembak n yg pompuan kena bantai idup2 smpai mati..dieorg hukum konon dieorg berzina lah,sbb tu pakai batu tp padahal salah.

  15. Anonymous  

    April 11, 2008 at 12:15 PM

    Ya Allah, mengucap2 aku tgk video ni.memang kite di akhir zaman.kekejaman tak terbendung dah.
    kalau ye pon laksanakan hukum rejam, bukan camni caranya.
    teruknye umat manusia skang.

  16. Anonymous  

    April 11, 2008 at 4:02 PM

    http://ballyblog.wordpress.com/2007/05/04/iraqis-stone-girl-to-death/

  17. Halim  

    April 11, 2008 at 4:07 PM

    This comment has been removed by the author.
  18. Halim  

    April 11, 2008 at 4:09 PM

    This comment has been removed by the author.
  19. Anonymous  

    April 11, 2008 at 4:15 PM

    http://ballyblog.wordpress.com/2007/05/04/iraqis-stone-girl-to-death/

  20. Halim  

    April 11, 2008 at 4:23 PM

    Untuk makluman semua, tajuk video clip tersebut tidak benar. Harap pihak yang berkenaan tolong perbetulkan. Saya takut ianya menjadi satu fitnah. Wanita yang terdapat dalam video clip tersebut ialah warga iraq yang bernama du’a khalil aswad.
    Saya berikan link tersebut untuk anda baca
    http://ballyblog.wordpress.com/2007/05/04/iraqis-
    stone-girl-to-death/

    ---> Kepada Zidax, Tajuk lagu tersebut ialah Derita dinyanyikan kumpulan Okid. Untuk muat turun lagu tersebut boleh klik kat http://savefile.com/files/101658

    Sekian...

  21. Miss aiza  

    April 11, 2008 at 7:53 PM

    Kisah tu mmg benar, tp yg aku dgr ialah kt indonesia, punca ya dieorg melaksanakan hukum hudud, pompuan tu berzina dan kena tangkap. Oleh ittew, dieorg pukul perempuan tu sampai mati,kan hukum hudud telah menyatakan sesiapa yg berzina harus dibunuh
    http://roudhah.net/index.php?name=MDForum&file=viewtopic&p=535

    Seingat aku masa pemerintahan mahathir, pihak pembangkang menyatakan hukum hudud,namun mahathir tidak ingat melihat kaum sendiri (kaum melayu) menjadi teruk

    http://www.voy.com/66209/16510.html

    Disini saya bukan menyokong mana mana pihak,tp apa yg saya hrp ialah Malaysia aman, dan kaum melayu berpegang pada agama, ekonomi yang baik, sesama kaum saling berkejasama.

  22. coolate  

    April 11, 2008 at 8:11 PM

    dia org nie semua bkn manusia lg...dia ni setan xder ati perot..yg pukul tue smua bkn nyer btol baek ntah2 ader bnder lg terok dia wat dari pempuan tue...

  23. Anonymous  

    April 11, 2008 at 8:47 PM

    kejam sungguh video tuh...dasat sangat....mmg mayat da kot pompuan tuh mase kene bantai tuh...
    xsanggup arr nak tengok 2X...skali jas enaf....

  24. Anonymous  

    April 11, 2008 at 8:47 PM

    CNN sememangnya diketahui dibawah pengaruh yahudi dan kita sedar motif mereka hanyalah memusnahkan Islam oleh itu kita tidak benar2 tahu kesahihan berita ini mungkin ini adalah permaainan yahudi jahanam untuk terus meruntuhkan Islam kerana ada pendapat mengatakan kejadian pembunuhan kejam ini kes orang Kristian dan hanya melibatkan org mereka..dikatakan ada unsur christianity and judaism dalam video tu..Wallahhualam...

  25. Anonymous  

    April 11, 2008 at 8:56 PM

    Check It Out: ( Du'a Khalil Aswad )

    http://ballyblog.wordpress.com/2007/05/04/iraqis-stone-girl-to-death/

    http://youtube.com/watch?v=y_BGYKqnAKY

  26. Anonymous  

    April 11, 2008 at 9:03 PM

    Isk! Kejam sungguh.. Patut la Allah turunkan bala kat Iraq.Mungkin inilah salah satu sebabnya...

  27. acoroxz  

    April 11, 2008 at 9:24 PM

    Iraq mempunyai banyak kepercayaan n puak2 seperti syiah yg tidak mnganggap Nabi Muhammad SAW sebagai Rasullullah tp sebaliknya Saidina Ali oleh itu mereka semestinya bukan ISLAM..dari itu kemungkin besar kejadian ini bukan dilakukan oleh MUSLIM...

  28. punjunk  

    April 13, 2008 at 11:03 AM

    TAK DAPAT TENGOK VIDEO LA...
    HUHUHU

  29. Virgogurl  

    April 13, 2008 at 1:04 PM

    To sad this thing can happen.... nampak sangat yg orang zaman sekrg dah tak b'tamadun....suka2 hati nak jatuh kan hukuman.....marah pun ada....sedih pun ada...mana agaknya pergi semua family prmpn tue masa kejadian nie berlaku ye??????

  30. leogirl  

    April 14, 2008 at 12:17 PM

    memang bedebah tol r orang2 yang belasah bdk pompuan 2...wlaupun bsalah pun tp jgn ler mhukum sampai bgitu skali...aku tengok vdeo 2 sampai tbyang2 kt mate aku msti seksa bdk tu mse ajal die sampai..hissh

  31. joE  

    April 15, 2008 at 2:45 PM

    Kalo pukul aje, saya boleh terima. But to drop a brick onto her head, it was KEJAM giler.
    Look at all the blood that poured out.. ish.

    yeah, malaysians are still humane. Unlike those barbaric guys over there :D

    I ingat main pukul2 je tp last2 nampak kepala dihendap batu. haihz

  32. zul randy 241  

    April 20, 2008 at 10:39 AM

    astagha..
    x pernah aku melihat org2 yg di bumi ini skejam i2.. video ini lah yg paling sakit pernah aku tgk..
    mgucap2x.. xkan larh skejam 2 klu nk bunuh, bt larh hukuman gntung..
    ini mnyeksa kan bdak prmepuan 2..
    www.zulrandy.blogspot.com

  33. Anonymous  

    May 23, 2008 at 11:43 AM

    Masyaallah! jahatnya mreka, sanggup buat budak kecik cam tu, langsung x berhati perut! cuba mereka bayangkan klu mereka brada d tempat budak itu..jahatnya..:(

  34. kynfai  

    June 13, 2008 at 10:47 AM

    eh2..dah bengap kepe dorang nie??dah lupe pe dorang dilahirkan kluar kat mane??tu kan kaum wanita,kaum yang lemah..tak semestinye nak kene belasah sampai matie pe..ade care lain untuk hukum jugak pe..!!btw, u all sume ckp ni dari iraq??yeker??tapi care pemakaian mcm malaysia,and if its rily kat iraq, mesti ade 1,2 org pakai jubah pe..pls lah..i rily hope dis idiots will b punish accordingly lah..they don deserve to be alive!!!!

  35. Anonymous  

    September 5, 2008 at 1:50 PM

    peh...x nak sram plak an tgok pempuan 2 kne belasah, mlampau beb..tak ye p0n, tak payah la nak belasah anh dare 0rg smpai mcm 2, mane la sifat kemanusiaan dieorg...apelah yg budak 2 buat sampai kne belasah mcm 2 skali...ish2...mmg dasyat ar...

Blog Widget by LinkWithin


Recommended Money Makers

  • Chitika eMiniMalls
  • WidgetBucks
  • Text Link Ads
  • AuctionAds
  • Amazon Associates