DOWNLOAD : Borang KWSP 17A(AHL) |ISUHANGAT

ISU HANGAT



pinjaman koperasi,blacklist pun boleh!

Hari ni website KWSP sibuk sangat sampai tak boleh nak access kerana ramai sangat yang nak download borang 17A .Borang tersebut ialah digunakan untuk sesiapa yang mahu mengekalkan potongan 11% KWSP.

Kalau tak submit borang ni di pejabat KWSP, potongan akan dibuat sebanyak 8% secara automatik. Mengikut fahaman saya kepada gaji yang lebih RM2500 sebulan akan dikenakan potongan income tax PCB yang lebih besar dari dahulu. Kira macam kontra dengan pengecilan potongan KWSP la..

Tu yang ramai nak isi borang ni dan submit di pejabat KWSP. Dari kena potong PCB lebih baik kena potong untuk simpanan sendiri. Tak tahulah bagaimana ramainya orang kat Pejabat KWSP sekarang ni...


Related Posts by Categories



1 comments

  1. fazemy  

    December 3, 2008 at 3:13 PM

    La ye ker?good info..baru tahu nih..hbsla duit KWSP aku...sob sob

Blog Widget by LinkWithin


Recommended Money Makers

  • Chitika eMiniMalls
  • WidgetBucks
  • Text Link Ads
  • AuctionAds
  • Amazon Associates