Fakta mengenai Palestin,Israel dan Mesir |ISUHANGAT function replace_date(d){ var da = d.split(' '); day = ""+da[2].replace(/,/,"")+""; month = ""+da[1].slice(0,3)+""; document.write(day+month); }



peluang ubah hidup anda

Mesir....Nama je Islam tapi dah very secular. Sanggup kencing di dinding2 masjid.

Mesir sekat sempadan ..the only way ke Gaza. Makanan dan ubatan2 sume rosak kat sempadan Mesir-Gaza. Sempadan Gaza and Mesir is 14 km long. Kalau lah tak de sekatan, rakyat Palestine takkan kebuluran...

"Mesir lebih rela bersempadan dgn Israel drp bersempadan dengan Hamas!" - Apa punya manusia ni, kata Razali Awang.

Khutbah Jumaat di Mesir mengharamkan khutbah mengenai keganasan di Gaza. Razali btau rakyat Palestin yg dia interview, kat Malaysia tiap Jumaat kami bacakan Qunut Nazilah dan bersolat hajat demi kesejahteraan rakyat Palestine...

Berapa banyak checkpoint dia kena lalui kat Mesir...tapi dgn pertolongan Allah SWT lepas pulak..tapi perit nya..yg mintak rasuah...charge naik bas 500 meter is RM70!!!

Memang sekutu kuat Amerika and Israel.

(Eee...tak ingin hantar anak gi Al Azhar..lebih baik hantar ke negara Islam lain..UIA pun dah bagus!!!)

Baca artikel penuh di ARTIKEL HANGAT




RAHSIA LULUS CEMERLANG PEPERIKSAAN KERAJAAN (PTD) TERBONGKAR!!!

Cara Melambatkan Pancutan (18+ sahaja!)

Iklan Di ISUHANGAT!

Related Posts by Categories



2 comments

  1. LaLoQuE  

    February 25, 2009 at 5:48 AM

    salam..sori la..aku nk komen sket..aku org mesia yg stadi kat mesir..maybe sebab korg ada kat mesia xtau ape sebenanye yg jadi..

    sekutu sebena israel adalah PRESIDEN die..bukan negara dan rakyat die..kat sini ramai2 cendikiawan2 islam lahir kat sini..sape xkenal ikhwanul muslimin kat dunia nih?yg hasan al-banna tubuhkn dlu[kalao aku x silap la]..ramai ulama'2 terkenal dunia asal dari mesir..sape dalam dunia ni x kenal syeikh yusuf al-qardhawi?die org mesir tu..tapi die x duduk mesir lagi da sebab ape?sebab presiden die! husni mubarak tu..

    so ape aku nk cakap kat sini..kalao korg pikir logik la kan..betol ke org2 mesir ni sekutu israel?same2 islam xkn la sanggup buat camtu?ilmu quran ngn hadith dorg lagi byk dari kite..xrase cam pelik ke?

    satu je punca utama masalah mesir nih..PRESIDEN die..

    di sebabkn die..habis satu negara kena..die yg sekat pintu masuk gaza tu..tapi rakyat die pon kena tuduh sekutu israel..sian weh..bukan pasal ape..dalam artikel ni tulis kat MALAYSIA tiap2 jumaat bace doa qunut nazilah..tapi kat MESIR..tiap2 hari, lima kali waktu solat dorg bace qunut nazilah..cakap je..subuh, zohor, asar, maghrib ngn isya'..konpem bace pny la..pastu plak..bukan satu masjid je yg bace..bayangkn la tiap2 lorong jalan..mesti at least ada sebuah masjid..dan tiap2 masjid pasti penuh saf smpi belakang..satu fenomena yg aku sukar nk jumpe..bayangkn bape ramai bace..

    so..harap pasni sape2 yg terbace komen ni..bole la tuka persepsi terhadap org mesir ni..dorg ni ada je part yg x elok nye..tapi toksah kire la pasal tu kan..kite tgk ape kebaikan dorg..dan contohi dorg..yg baik jadik teladan..yg buruk buang jauh2..

    pasal mintak rasuah tu..aku tanak backup dorg la..mmg naluri kehidupan dorg mmg camtu..suke mintak
    bakshish(bahasa arab)=upah=rasuah..lagipon dorg miskin snanye..so dorg mmg suke amek kesempatan kat foreigner..

    tu jelah kot..sekian..

  2. Mrs.FaiRuz De'houzze  

    February 25, 2009 at 5:06 PM

    yup betul.. sumenye bepunce dari president dia.. bg aku,, kemiskinan diorg ni pun bepunce dari president.. yg miskin pnye la miskin,, yg kaye, bawak duit byk gile...

Blog Widget by LinkWithin


Recommended Money Makers

  • Chitika eMiniMalls
  • WidgetBucks
  • Text Link Ads
  • AuctionAds
  • Amazon Associates