Hairan sungguh |ISUHANGAT function replace_date(d){ var da = d.split(' '); day = ""+da[2].replace(/,/,"")+""; month = ""+da[1].slice(0,3)+""; document.write(day+month); }

src="http://blalang.com/images/allinonecar.gif" alt="Your Car Solution providers">

src="http://www.tambahketinggian.com/images/banner3.gif">

Pinjaman blacklist ok

1. Bila kerjaan menetapkan hadlaju lebuhraya setakat 110km sejam sahaja,tetapi masih membenarkan penjualan kenderaan yang mampu melepasihadlaju tersebut sehingga dua kali ganda.

2. Bilamana kakitangan kerajaan yang dibayar gaji dari hasil dan pendapatan rakyat berlagak sombong bilamasa berurusan dengan orang ramai.

3. Bilamasa kita menanyakan status berkenaan sesuatu permohonan kepada Jabatan-Jabatan Kerajaan, jawapannya semua serupa... .DALAM PROSES!

4. Bilamasa kita terlambat untuk membayar pinjaman bank, kita akan dikenakan faedah keatas bayran tersebut, tetapi bila bank terlebih potong,kita kena tunggu sampai 4-5 bulan walaupun untuk mendapat 5sen balik... tanpa faedah!.

5. Bila setiap kali pasukan sukan negara kita tewas dalam sesuatu pertandingan, kita akan segera membuat "post-mortem" tanpa membuat "post-mortem" keatas pegawai yang membuat "post-mortem" tu sendiri, sebab dia tak pernah tahu punca kegagalan kita.

6. Bilamana kerajaan menyarankan penggunaan ilmu IT kepada masyarakat sedangkan kakitangan kerajaan sendiri pulak tak tahu nak menggunakan e-mail ataupun komputer.

7. Bilamasa agensi-agensi Kerajaan dan Jabatan berkanun menganggap seolah-olah semua orang tahu bagaimana nak isi borang mereka yang berkajang-kajang dan membawa dokumen yang "secukupnya" bila berurusan dengan mereka.

8. Bila FAM kita berhempas pulas untuk menaikkan nama pasukan bolasepak negara dengan menukar-nukar pemain dan jurulatih sedangkan maseh mengekal pucuk pimpinan yang lama.

9. Walaupun kita tahu bahawa rancangan gusti di tv itu anyalah lakonan semata-mata, tapi kita masih bermaki hamun dan bersorak bagai nak rak sedangkan kita tahu kalah atau menang, kesemua pelakon-pelakon tersebut dapat duit banyak.

10. Bilamasa sesuatu "traffic jam" terjadi hanya kerana pemandu memperlahankan kereta untuk melihat motorsikal penjual roti terbalik ditepi jalan.

11. Bila kita tengok orang boleh bercinta didalam internet walau sekali pun belum pernah berjumpa.

12. Bila kita menanyakan kawan kita alamat rumahnya. dia menjawab "mamat@yahoo.com".

13. Bila mengenangkan pada suatu masa dulu pemain bolasepak liga profesyenal boleh mendapat hingga RM10000 sebulan bermain bola macam budak sekolah sedangkan graduan universiti yang bertungkus lumus selama lapan belas tahun kat sekolah hingga pusat pengajian tinggi menerima gaji permulaan hanya RM1250.00 sebulan.

14. Bilamana budak-budak zaman sekarang sampai tak makan dan tak minum dok main games sedangkan bila suruh baca buku, terus terlena.

15. Bila komputer canggih yang kita beli hari ini dah "out-of-date" selepas sebulan dan kita pun maseh belum habis pelajari kesemuanya fungsinya.

RAHSIA LULUS CEMERLANG PEPERIKSAAN KERAJAAN (PTD) TERBONGKAR!!!

Cara Melambatkan Pancutan (18+ sahaja!)

Iklan Di ISUHANGAT!

Related Posts by Categories



3 comments

  1. hantujeraul  

    February 10, 2009 at 1:03 PM

    Ya setuju.... sepatutnya pimpinan FAM yang kat atas tu dah lama letak jawatan... asyik2 player dan juruletih jer yang kena.

  2. Asrol Budi  

    February 10, 2009 at 4:49 PM

    aku tambah lagi satu,,, hairan bilamana penyokong UMNO hina sultan terengganu tidak sebut pulak isu derhaka.. Tapi bila penyokong pas bantah penubuhan kerajaan haram disebut DERHAKA....

  3. Ash  

    February 13, 2009 at 8:09 AM

    Bro... So true... Aku nak pinjam comment ni leh x? nak letak kat facebook.. so that everyone can read Nnti aku mention blog kau skali...

Blog Widget by LinkWithin


Recommended Money Makers

  • Chitika eMiniMalls
  • WidgetBucks
  • Text Link Ads
  • AuctionAds
  • Amazon Associates