Belajar membuat ebook dan menjana wang darinya |ISUHANGAT function replace_date(d){ var da = d.split(' '); day = ""+da[2].replace(/,/,"")+""; month = ""+da[1].slice(0,3)+""; document.write(day+month); }Apa itu ebook?

Ebook adalah seperti buku juga iaitu menulis buku untuk dikongsi atau dijual. Ia adalah satu produk digital iaitu biasanya di buat dalam bentuk fail PDF dan boleh dicetak.Perniagaan ebook adalah salah satu perniagaan internet yang masih popular dari dulu hingga sekarang.

Ramai usahawan internet yang menjadi kaya raya dengan menghasilkan ebook yang laris. Contohnya di Malaysia ialah saudari Suhaimy atau lebih dikenali sebagai Shuth. Shuth ialah owner kepada forum usahawan internet di Malaysia iaitu wangcyber.

Lihatlah kata-kata shuth:
"di dalam bidang perniagaan internet, terdapat banyak cabang dan bentuk. Anda boleh menjalankan perniagaan di internet dengan menjual bermacam-macam jenis produk seperti, baju, minyak wangi, cadar, alat permainan, komputer, telefon bimbit, kamera, mp3 player, ipod, alat perhiasan diri, dan bermacam-macam lagi.

DI dalam bidang perniagan internet, kami gelarkan bentuk perniagaan sebegitu sebagai perniagaan produk fizikal di internet.

Untuk pengetahuan anda, terdapat 3 kategori produk yang boleh anda pilih apabila ingin memulakan perniagaan di internet. Iaitu..

  1. Produk Fizikal (Menjual Baju, Kamera, Minyak Wangi dll)

  2. Produk Digital (Menjual Ebook, Video, Lagu mp3, Grafik Template dll)

  3. Perkhidmatan (Merekabentuk grafik, membina website dll).

Saya telah melakukan semua bentuk perniagaan tersebut, dan dari pengalaman saya selama 4 tahun di dalam bidang perniagaan internet ini, saya mendapati, bentuk perniagaan internet yang paling mudah dan paling menguntungkan .. ialah.. PERNIAGAAN PRODUK DIGITAL, ataupun untuk lebih khusus lagi.... PERNIAGAAN EBOOK!."

Satu berita menggembirakan ialah Shuth akan membuka seminar atau bengkel cara-cara membuat ebook dengan berkesan dan mula cari duit di internet dengannya.

Boleh melawati web jualannya di:

>>http://www.seminarebook.com<<

seminar ebook shuth @ cari duit internet

Salam
~blalang~
Jom cari duit internet dengan ebook
4 Panduan tarik pengunjung ke blog anda P.ERCUMA!

Cara Melambatkan Pancutan (18+ sahaja!)

Iklan Di ISUHANGAT!

Related Posts by Categories0 comments

Blog Widget by LinkWithin


Recommended Money Makers

  • Chitika eMiniMalls
  • WidgetBucks
  • Text Link Ads
  • AuctionAds
  • Amazon Associates