Pokok kelapa keluar air |ISUHANGAT function replace_date(d){ var da = d.split(' '); day = ""+da[2].replace(/,/,"")+""; month = ""+da[1].slice(0,3)+""; document.write(day+month); }

pinjam duit

gambar aneh @ isu hangat

Kejadian sebatang pokok kelapa mengeluarkan air tidak henti-henti menarik perhatian penduduk di Felda Gugusan Sungai Koyan.

Mereka menyifatkan kejadian itu agak luar biasa terutama pada Ramadan sekarang dan ramai penduduk menadah serta membawa pulang air itu untuk disimpan.

Seorang penduduk, Pakruzzman Ismail, 43, berkata sehingga ini pokok kelapa itu dipercayai mengeluarkan lebih 1,000 liter air. Lebih 300 penduduk sudah menadah dan membawa pulang sekurang-kurangnya tiga liter air setiap seorang.

Kejadian itu disedari oleh seorang peneroka yang kebetulan melalui kawasan itu sebelum memaklumkan kepada penduduk lain.

Berikutan itu, beberapa peneroka, termasuk Pakruzzman pergi ke tempat itu dan melihat ada lelehan air pada batang pokok berkenaan.

“Sebaik kulit itu ditarah, air dari batang pokok berkenaan memancut laju. Kami menebuk bahagian itu dan menyumbatnya dengan paip kecil sebagai saluran untuk memudahkan air ditadah.

“Rasa airnya agak payau tetapi lebih hampir dengan rasa air kelapa muda. Pancutan air itu keluar 24 jam dan masih keluar sehingga hari ini,” katanya ketika ditemui ditempat kejadian.

Subhanallah...kekuasaan Allah

Bukan satu tapi TIGA laporan percuma sekaligus!Klik Di Sini

4 Panduan tarik pengunjung ke blog anda P.ERCUMA!

Cara Melambatkan Pancutan (18+ sahaja!)

Iklan Di ISUHANGAT!

Related Posts by Categories3 comments

 1. Trichomonas  

  March 13, 2009 at 12:07 AM

  air jenis apa yg kluar tu ye

 2. Ex Starians  

  April 4, 2009 at 7:31 AM

  Untuk makluman semua pembaca, air yang keluar tersebut adalah air dari paip air di bawah pokok kelapa tersebut, di mana paip besi tersebut telah bocor dan air keluar melalui pokok kelapa tersebut.

 3. Ex Starians  

  April 4, 2009 at 7:31 AM

  Untuk makluman semua pembaca, air yang keluar tersebut adalah air dari paip air di bawah pokok kelapa tersebut, di mana paip besi tersebut telah bocor dan air keluar melalui pokok kelapa tersebut.

Blog Widget by LinkWithin


Recommended Money Makers

 • Chitika eMiniMalls
 • WidgetBucks
 • Text Link Ads
 • AuctionAds
 • Amazon Associates