Kerja jurutaip sambilan tipu! |ISUHANGAT function replace_date(d){ var da = d.split(' '); day = ""+da[2].replace(/,/,"")+""; month = ""+da[1].slice(0,3)+""; document.write(day+month); }



pinjam duit

JURUTAIP DIRUMAH DIPERLUKAN: RM3,800 SEBULAN (PENDAFTARAN PERCUMA)

Sahabat Sekalian,

Sedang mencari kerja atau perlukan duit yang lebih????

Kami bayar sehingga USD 1000 = RM 3,800 atau lebih secara bulanan.
Kami menawarkan kepada anda peluang pekerjaan di rumah seperti Menaip/kerani/ setiausaha/ penyelia/ pelatih/Peg. Pemasaran/pengurus.

Pengalaman tidak perlu.. Boleh menaip. Tiada had umur. boleh dilakukan dimana-mana sahaja. Sepenuh masa atau part time.

Berminat atau ingin mengetahui dgn lebih lanjut!!!

bla..bla..bla..

Begitulah kandungan email yang dimaksudkan.

Menurut maklumat yang saya perolehi dari kerani syarikat yang menipu tu... sesiapa yang nak buat kerja sambilan menaip ni dijanjikan RM3800 sebula, tapi kena bayar
deposit RM168 ada yang RM182 (company ni selalu keluar kat iklan harian metro)

Setiap hari lebih dari 20 orang akan datang interview, dan kena bayar RM182. so means sehari company untung bodoh RM3640, seminggu RM18,200. sebulan RM72,800. huhu
senang nya buat duit, tak yah modal dan kerja apa-apa. just amik deposit je.

Yang malangnya, bila report kat polis, polis cakap ni bukan jenayah, lebih kepada contract perniagaan, tak boleh wat pape, kena buat saman kat mahkamah sivil. ramai
yang tak puas ati, tapi malas nak amik tindakan mahkamah, bayaran peguam dan cost mahkamah je dah beribu2

Mangsa2 ni tak mampu nak keluar ribu2 untuk amik peguam, so dari pening-pening, kira halal je RM182 tu... yang gelak beso sape???? hmm jawab la kat akhirat sok. yang sedihnya,
pekerja ramai melayu, bos dia pun melayu, diorang tak de ke pikir halal haram... dunia dunia

Sekarang ni diorang buat on line plak.. lagi besar market nih... pulak tu mintak RM50 je.

1000 USAHAWAN TOPUP E-LOAD DIKEHENDAKI, UNTUNG SEHINGGA 5%

Penemuan Ajaib Jus Manggis, Kesihatan & Kewangan... Daftar Percuma

JAMINAN 100% INCOME RM100,RM200,RM700@LEBIH TANPA MENAJA!!

Tambah KETINGGIAN 3cm-9cm Dalam Tempoh 90 Hari. Jaminan 100% Wang Dikembalikan

Cara Melambatkan Pancutan (18+ sahaja!)

Iklan Di ISUHANGAT!

Related Posts by Categories



11 comments

  1. f.i.e.z.a  

    April 6, 2009 at 9:57 AM

    thanx for this info sbb saya nyaris2 terkena..
    kalo pk logik sapa nak bagi gaji byk tu zaman kemelesetan gini..haih!

  2. momotaro  

    April 6, 2009 at 12:05 PM

    diorang nie tak fikir halal haram. yang penting duit masyuk.... nanti kat kubur jawab la.....

  3. jamaliah  

    April 7, 2009 at 6:29 PM

    Hati2 dgn benda camtu....jgn nak ambil mudah sume perkara....siasat la dulu....

  4. Nan_travolta  

    April 13, 2009 at 2:51 PM

    Info yg menarik..bro aku Copy paste bende nie k..nk share ng kawan2...sbb kawan pn penah tertarik ng tawaran nie

  5. suri  

    May 6, 2009 at 11:56 AM

    ks for the useful info. saya baru jer rasa nak amik tawaran menaip. almaklumlah ekonomi tak berapa sihat jadi ingat nak carik duit lebih. anyways terima kasih atas makluman anda

  6. shynabaina  

    March 30, 2010 at 4:21 PM

    salam..saya ada trima kejer kerani dari rumah tp x tipu cuma diberikan bahan n kita kena iklankan sendiri..xdela dia jnjikan beribu2 cam gitu cuma katanya rajin n usha dapatla kita income..cuma jgn buat separuh jln katanya,kita kena melabur sikit tuk iklanla tpnya..sebab nila susu rosak la nie..mana ada dapat duit mudah tanpa usha..semuanya kena usha..

  7. shynabaina  

    March 30, 2010 at 4:36 PM

    lain kali baca betul2 apa yg tertulis,klu rasa xmunasabah jgn la keluarkan duit..kdg2 kita nie gelap mata bila dijanjikan pendapatan beribu2..check dulu n kemudian fikir dgn waras..saya dulu pun selalu g interview tetiba mintk duit katanya utk urusan pendaftaran kejerla n macm2 tp saya xlayanla..dhla xkejer lagi org dh mintak duit..

  8. JugaKesora  

    January 24, 2011 at 9:51 PM

    jurutaip.com apecer?

  9. mr  

    February 27, 2011 at 9:03 PM

    Kalau boleh publish la kat sini nama laman web yang terlibat. biar lebih ramai lagi yang akan berhati-hati dengan tawaran palsu diorang nih

  10. TheCt87  

    July 6, 2011 at 3:01 PM

    perrgh...nasib baik lagi x g bank in duit nie..klu x hangus camtu je. terima kasih la ek pasal info tu..memang ragu-ragu jugak..tp biasa la..terdesak.

  11. HadifaR_LoVe  

    August 4, 2011 at 12:12 PM

    Ya...betul juga tu... nyaris sy terlibat..
    Hem...zaman ni mmg banyak buat helah nak dapat duit...

Blog Widget by LinkWithin


Recommended Money Makers

  • Chitika eMiniMalls
  • WidgetBucks
  • Text Link Ads
  • AuctionAds
  • Amazon Associates