Minyak Masak jadi minyak pelincir ? |ISUHANGAT function replace_date(d){ var da = d.split(' '); day = ""+da[2].replace(/,/,"")+""; month = ""+da[1].slice(0,3)+""; document.write(day+month); }Nak goreng telur atas enjin kereta ke bang?Bila perhati betul-betul, biar betul abang ni, guna minyak saji sebagai minyak enjin? 67 orang pengguna di Negeri Sembilan telah menggunakan minyak masak sebagai minyak pelincir enjin kereta mereka.

Minyak masak yang boleh digunakan hanyalah minyak masak dari kelapa sawit sahaja. Minyak jagung,soya dan sebagainya tidak boleh. Ini adalah kerana menurut kajian diaorang minyak kelapa sawit adalah minyak paling sintetik.. !

Orang-orang yang berinovasi seperti ini yang sepatutnya diberi perhatian kerana dengan idea mereka boleh menjimatkan kos dan menaikkan lagi pendapatan komoditi negara.

Kalau betullah pihak berkenaan mesti mengkaji dan mewar-warkannya untuk memajukan lagi industri pertanian kelapa sawit . Apabila luas penggunaannya barulah harga minyak kelapa sawit boleh naik dan anak-anak kampung dan Felda boleh balik kampung potong buah kelapa sawit. Lebih-lebih lagi kesan kegawatan ekonomi industri perkilangan sekarang ini.

Maka menangislah PATI pasal tak boleh cari makan tetapi jangan terperanjat pula bila minyak saji naik harga apabila penggunaannya 2 dalam 1.

Baca artikel penuh di ARTIKEL HANGAT

Turunkan berat badan secara sihat tanpa kenaikan semula sambil menjana pendapatan lumayan

Gempar!! Membongkar rahsia bagaimana seorang pelajar mampu memiliki Mercedes Benz SLK200 dan pendapatan sebanyak RM130,000 Sebulan!

Iklan Di ISUHANGAT!

Related Posts by Categories3 comments

 1. malia  

  April 25, 2009 at 1:03 AM

  boleh try ka....letak ja minyak masak terus tak boleh start keta...cmna....sapo lak nak jawap..

 2. WeBViDeOKLiP  

  April 25, 2009 at 1:49 AM

  perghhh mcm2

 3. selambeyaya  

  April 25, 2009 at 11:16 AM

  dari dulu mmg ade buat kajian yang minyak sawit ni fully sintetik.. patutnya kerajaan buat kajian lagi supaya nanti bolehlah naikkan hasil sawit org kampung.. ni kerajaan mcm x nak bagi org kg kaya je...

Blog Widget by LinkWithin


Recommended Money Makers

 • Chitika eMiniMalls
 • WidgetBucks
 • Text Link Ads
 • AuctionAds
 • Amazon Associates