7 Eleven menjawab isu nasi lemak |ISUHANGAT function replace_date(d){ var da = d.split(' '); day = ""+da[2].replace(/,/,"")+""; month = ""+da[1].slice(0,3)+""; document.write(day+month); }





7 Eleven menjawab berkenaan isu hangat
http://isuhangat.blogspot.com/2009/06/nasi-lemak-7-eleven.html

Assalamualaikum/Salam Sejahtera

Di sini kami ingin memaklumkan kepada anda bahawa kenyataan di dalam E-mail tersebut adalah tidak benar. Untuk pengetahuan anda, kesemua Vendor kami mempunyai sijil HALAL yang keluarkan oleh badan berkanun.

1. Café Decoral Sdn Bhd- No sijil Halal adalah : IFRC/HE/0086/06 Halal oleh Islamic Foods Research Centre (IFRC) yang diiktiraf oleh World Halal Council (WHC). (premis terletak di Seri Kembangan, Selangor)

2. Sarifah Enterprise- Keluaran Bumiputera sepenuhnya. (Terletak di Bukit Belacan)

Oleh itu kenyataan yang di keluarkan adalah fitnah belaka. Jika anda perlu sebarang penjelasan dan pertanyaan sila hubungi nama yang tertera dibawah:~
1. Encik Norman b. Ismail (Manager Food Service) - 016-3117 589.
2.Encik Khairizal b. Ariffin (Eksekutif Food Service) - 016-2130 674.
3. Encik Syed Ahmad Rifa’I (Officer, Food Service) – 016-3117 535

Di sini juga saya sertakan bukti berupa gambar-gambar dan sijil Halal yang telah diperolehi daripada pihak Café Decoral untuk rujukan anda.

DOWNLOAD DI SINI


Terima kasih

Best regards,
Syed Ahmad Rifa’I Al Yahya bin Syed Bakar
(Merchandising-Food Service)
7-Eleven Malaysia Sdn. Bhd.
syed@7eleven.com.my


"Pendapatan Menyentap, Berterusan Bersama Kryptonwork"

"Rahsia Mudah Dapat Zuriat"

"HAPUSKAN KETIAK HITAM,JERAWAT DI MUKA/BADAN,JERAGAT,PANAU DGN BERKESAN SECARA SEMULAJADI"

Rahsia Atas Ranjang | Untuk bacaan dewasa sahaja!

Iklan Di ISUHANGAT!

Related Posts by Categories



8 comments

  1. mpejal2  

    June 23, 2009 at 1:09 AM

    x gune klu ad sijil halal tp xde pemantauan...mmg la cara dan makanan tu halal tp blh caye ke klu part2 yg len cam da ditrgkan dlm post sblm ni??!!!

  2. Haddy Haswyra  

    June 23, 2009 at 9:10 AM

    a'a betul tu..sebagai contoh. Kalau kedai orang melayu ada sijil Halal tapi dari segi aspek kebersihan xdipatuhi tak boleh jugak. Sensitiviti tu kena jaga jugak. Apasal tak amik Halal JAKIM? susah ke? Pemantauan pun kurang so jadi Syubhah. Sebagai CEO or Pegawai yang beragama Islam perlu memantau la keadaan ni, bukan just kata Eh, ada Sijil HALAL apa. Bukan camtu jer cakap, cuba check betul ke gambar tu?

  3. zairi  

    June 23, 2009 at 3:47 PM

    sijil tu stakat cukup syarat je nak buat bisnes.terpulang kat 3 orang mamat yang taruk nama tu la.ini bisnes kasi orang makan.kalau benda2 x elok kasi kat orang makan,kira dia mewah kat dunia ni je.kat akhirat dia punya pasal la nak menjawab macamana.cakap memang murah...

  4. Yusri Mohamad Ramli  

    June 23, 2009 at 11:00 PM

    This comment has been removed by the author.
  5. Yusri Mohamad Ramli  

    June 23, 2009 at 11:04 PM

    Bagi mereka yang membeli barangan bersandarkan kepada keyakinan terhadap sijil halal JAKIM yang sah yang diterima oleh kedai terbabit tidaklah perlu dipertikaikan. Ini kerana tahap piwaian halal JAKIM adalah tinggi dan ketat. Namun ini tidaklah bermakna confirm seratus peratus kualiti halalnya dari sudut keterusannya kerana ia dinilai pada hari ia dinilai sahaja atau pada hari pemantauan sahaja. Oleh kerana itulah tugas JAKIM/HDC sebagai autoriti dalam hal ini adalah sangat berat. Namun bagi mereka yang was-was, mudah sahaja, janganlah beli.

    promosi: sila layari xinniralubayna.blogspot.com

  6. hafizi  

    June 24, 2009 at 9:31 AM

    untuk pengetahuan semua, sijil halal yang dikeluarkan oleh IFRC tidak diiktiraf oleh JAKIM dan mana-mana Agensi Halal Jabatan Agama Islam Negeri.

  7. hafizi  

    June 24, 2009 at 9:43 AM

    untuk makluman semua, sijil halal yang dikeluarkan oleh IFRC tidak diiktiraf oleh JAKIM dan mana-mana agensi halal jabatan agama islam negeri.tq

  8. DarthClouds Mods  

    November 4, 2015 at 2:27 AM

    This is NOT HALAL JAKIM. This Halal Cert for 7-11 can easily be obtained for between rm1.5k-rm2.5k per annum, without having to go through proper HALAL inspections

Blog Widget by LinkWithin


Recommended Money Makers

  • Chitika eMiniMalls
  • WidgetBucks
  • Text Link Ads
  • AuctionAds
  • Amazon Associates