Gambar Stadium Trengganu runtuh |ISUHANGAT function replace_date(d){ var da = d.split(' '); day = ""+da[2].replace(/,/,"")+""; month = ""+da[1].slice(0,3)+""; document.write(day+month); }
Gambar Stadium Trengganu runtuh

Setiap kejadian ada hikmahnya, tidak sampai seminggu dari kejadian bangunan runtuh di Petaling jaya minggu lepas negara kecoh lagi dengan isu hangat bangunan runtuh lagi. Kali ini ialah sebuah stadium yang dalam pembinaan di Trengganu .

Kes pertama bangunan lama nak robohkan dipercayai berlaku kerana muatan berat dari mesin jentera yang terlebih muatan bangunan buruk tu. Pelik tapi benar, inilah keprofesionalan orang kita .

Membuat post-mortem sesuatu kejadian itu mungkin dah jadi hobi orang kita tetapi gagal dalam perancangan (action plan) yang tepat .

Nasib baik masih dalam pembinaan. Bayangkan kalau orang ramai sedang memenuhi stadium semasa perlawanan bolasepak sedang diadakan tentu banyak nyawa yang akan terkorban.

Status : Dalam pembinaan
Owner : Kerajaan Negeri Terengganu

Kontrator: Bina Structur-Genggam Mercu-Emarcon JV; Indoor stadium: Ahmad Zaki Sdn Bhd
Civil & Structural Engineers - AZM Engineers- MA Consult-Protech Consultant consortium Indoor stadium: MECIP (M) Sdn Bhd


Sumber gambar : penawarrinduku


"HAPUSKAN KETIAK HITAM,JERAWAT DI MUKA/BADAN,JERAGAT,PANAU DGN BERKESAN SECARA SEMULAJADI"

"Gegaran Sudah Dirasai Di Putrajaya...Bakal Meletus Di Malaysia Bermula Di Jepun"

Rahsia Atas Ranjang | Untuk bacaan dewasa sahaja!

Iklan Di ISUHANGAT!

Related Posts by Categories1 comments

  1. alfian  

    June 5, 2009 at 5:16 AM

    salam..aku minat tul dgn lawak pasal stadium runtuh tu...so xpe ke aku kongsi dgn kwn2?mksd aku copy la dpd sini...guling2 aku gelak....hahahaha.

Blog Widget by LinkWithin


Recommended Money Makers

  • Chitika eMiniMalls
  • WidgetBucks
  • Text Link Ads
  • AuctionAds
  • Amazon Associates