Nasi lemak 7 Eleven |ISUHANGAT function replace_date(d){ var da = d.split(' '); day = ""+da[2].replace(/,/,"")+""; month = ""+da[1].slice(0,3)+""; document.write(day+month); }







Dari mailbox admin,

Salam semua,

Kepada pengemar nasi lemak yg selalu membeli nasi lemak d 7-eleven di Selangor
saya nasihatkan hentikan tabiat anda itu.....pagi tadi saya singgah kat kedai husband saya
dan ternampak satu kedai makan "cha ya nun alif" ni...and tgk ada seorang chinese girl tgh potong sayur di sebelahnya anjing tgh dok hidu sayur2 dia tu.....tetiba tergerak hati nk tya husband saya...

ini restoran ke apa? pastu hubby sy ckp dia terlupa nk cerita kt saya.....tempatnya saya terpaksa rahsia kan....mintak maaf sbb atas sebab2 keselamatan awam...heheheh

Menurut hubby saya ini bukan restoran tp tempat packing nasi lemak + bihun goreng utk di pasarkan ke 7 eleven seluruh selangor...

Owner ni dpt contract 3 tahun ngan 7 eleven....pekerjanya ramai Indon....salah sorang Indon kt tempat tu cerita kt hubby saya nasi lemak yang dia org proses halal...barang2 pun dari sumber2 yg halal...

Tapi masalahnya tgh mengoreng nasi lemak pun ada anjing kt kaki apa hal.....so tepuk dada tanya iman....
pada pandangan saya memg x halal sebab x menjaga kebersihan langsung...mcm mana nk halal anjing kiri kanan.....
So moralnya lebih baik beli nasi lemak yg di jual melayu kita di kaki2 lima tuh......

Wallahualam..

"Pendapatan Menyentap, Berterusan Bersama Kryptonwork"

"Rahsia Mudah Dapat Zuriat"

"HAPUSKAN KETIAK HITAM,JERAWAT DI MUKA/BADAN,JERAGAT,PANAU DGN BERKESAN SECARA SEMULAJADI"

Rahsia Atas Ranjang | Untuk bacaan dewasa sahaja!

Iklan Di ISUHANGAT!

Related Posts by Categories



8 comments

  1. ise  

    June 19, 2009 at 12:46 AM

    masyaAllah ingatkan melayu punya,nasib baik tak pernah beli sebalum ni.Dah takda orang melayu ke pengurusan 7 eleven nak bagi??...
    papepun syabas atas info yang berguna

  2. Asrol Budi  

    June 19, 2009 at 1:40 AM

    terima kasih admin untuk info ini.. nak mintak kebenaran untuk ambil artikel ni..

  3. Robiatul Adaweyah Saad  

    June 19, 2009 at 9:18 AM

    alhamdulillah x penah bli nasik lemak kat 7e...
    kat petronas penah ah...
    arap² halal lah..
    coz da makan da...

  4. kamarul zaman  

    June 19, 2009 at 10:36 AM

    oowwwwhhhh
    teruk betul la
    tu pasal la aku tak penah beli nasib lemak kat 7e ke ptrns ke
    nasik lemak siap bungkus la
    pepon time kasih la untuk info ni

  5. aurikelsan  

    June 19, 2009 at 10:59 AM

    "Tapi masalahnya tgh mengoreng nasi lemak pun ada anjing kt kaki apa hal.."

    hmm..yg nie memangla sgt diragui status kehalalan nasi lemak tersebut. tapi sjk bila pulak masak nasi lemak main goreng2 nie..??

  6. Puteri_Hati  

    June 19, 2009 at 12:23 PM

    packing dalam bekas plastic ke dalam kertas nasi lemak?sbb ada dua?but yang packing gune kertas nasi lemak tu if i not mistaken..malay ayang buat...yang dalam bekas plastic tu je yg lain ckit....huhu
    ngeri2....

  7. Mior Mohd  

    June 20, 2009 at 10:31 AM

    komfem ke ni?

    walaupun better be safe..tapi kalau cerita pun boleh diragui camne..

    skang ni snang sangat nak buat cerita...pe kata btau je nama kedai tu...boleh tengok sendiri...

    atas nama islam kan...berani ke x?

  8. heretic preacher  

    June 23, 2009 at 5:28 AM

    jawapannya di sini:
    http://isuhangat.blogspot.com/2009/06/7-eleven-menjawab-isu-nasi-lemak.html

Blog Widget by LinkWithin


Recommended Money Makers

  • Chitika eMiniMalls
  • WidgetBucks
  • Text Link Ads
  • AuctionAds
  • Amazon Associates