Noordin Mat Top dalang letupan hotel Jakarta |ISUHANGAT function replace_date(d){ var da = d.split(' '); day = ""+da[2].replace(/,/,"")+""; month = ""+da[1].slice(0,3)+""; document.write(day+month); }

tip besarkan buah dada due 8 SeptNoordin Mat Top bom hotel Jakarta

Noordin Mat Top rakyat Malaysia yang sangat dikehendaki FBI dikatakan sebagai dalang kepada kejadian letupan hotel di Jakarta.

Lima terbunuh manakala berpuluh-puluh lagi cedera apabila dua bom meletup di Hotel JW Marriot dan Hotel Ritz Carlton, di Mega Kuningan, di sini, pagi ini.

Kejadian yang berlaku pada pukul 7.45 pagi waktu tempatan (84.5 pagi waktu Malaysia) itu bermula dengan letupan pertama di laluan masuk ke tempat meletak kereta di Hotel JW Marriot dan disusuli lima minit kemudian di Restoran Airlangga di tingkat dua Hotel Ritz Carlton.

Serangan bom pernah berlaku di Hotel JW Marriot pada tahun 2003. Kedua-dua hotel berkenaan merupakan hotel favourite bagi warga asing terutamanya daripada Amerika Syarikat dan Eropah.

Noordin Mohammed Top lahir di Johor pada 11 Ogos 1968 aka Noordin Mohammad Top adalah lelaki paling dikehendaki di Asia. Noordin dikatakan pakar bom Jemaah Islamiyah (JI) juga dilaporkan adalah pegawai, pelatih, pembuat bom dan perancang kepada kumpulan Jemaah Islamiah (JI).

Noordin dan Dr Azahari Husin seorang lagi rakyat Malaysia dikatakan "mastermind" pada kes pengeboman di Bali pada tahun 2002, bom Hotel JW Marriot di Jakarta pada 2003, pengeboman kedutaan di Jakarta 2004 dan pengeboman Bali pada tahun 2005.

Dr Azahari Husin adalah bekas pensyarah UTM,Skudai. Pada November 2005 iaitu beberapa hari selepas Hari Raya Aidilfitri, Dr Azahari didakwa oleh pihak berkuasa Indonesia sebagai meletupkan dirinya bersama-sama beberapa pengikutnya setelah tempat persembunyian nya di sebuah Villa di Kota Batu, Indonesia diserbu Detasemen 88 polis khas Indonesia. Terdapat pula laporan lain pula yang mendakwa Dr Azahari ditembak mati dan 2 orang rakannya yang meletupkan dirinya.

Noordin iaitu anak murid Dr Azahari juga dikatakan menggunakan nama Noordin Muh Top, Noordin Mat Top, and Noordin Din Moch Top.

Adakah perjuangan mereka ini adalah benar di sisi Islam dan adakah mereka mati syahid hanya Allah yang Maha Mengetahui.


"HAPUSKAN KETIAK HITAM,JERAWAT DI MUKA/BADAN,JERAGAT,PANAU DGN BERKESAN SECARA SEMULAJADI"

"WOW!!! SANGAT MUDAH, SANGAT SENANG & YANG PALING PENTING SANGAT LUMAYAN!!!"
"Pendapatan Menyentap, Berterusan Bersama Kryptonwork"

"Rahsia Mudah Dapat Zuriat"

Rahsia Atas Ranjang | Untuk bacaan dewasa sahaja!

Iklan Di ISUHANGAT!

Related Posts by Categories0 comments

Blog Widget by LinkWithin


Recommended Money Makers

  • Chitika eMiniMalls
  • WidgetBucks
  • Text Link Ads
  • AuctionAds
  • Amazon Associates