Laptop pertama di dunia |ISUHANGAT function replace_date(d){ var da = d.split(' '); day = ""+da[2].replace(/,/,"")+""; month = ""+da[1].slice(0,3)+""; document.write(day+month); }





tip besarkan buah dada due 8 Sept


Alhamdulillah sudah hampir 3 bulan aku menggunakan laptop Sony Vaio CS VGN-CS36GJ dengan processor Intel Core Duo 2.53 GHz, OS - Windows Vista Home Premium (licensed), Memory 4 GB dan Hard disk 320 GB. Secara overall perfomancenya amat berpuas hati kecuali ada sekali blank screen kerana power off semasa update windows (pastikan anda charge laptop semasa update windows supaya tiada masalah)

Sony Vaio ni kalau beli tiada dibekalkan CD Installer. Semuanya dah dibuat backup pada memory. Kalau ada masalah dan nak nak restore semula atau backup semula data hanya klik "delete" banyak kali dan akan timbul screen restore semasa on laptop.

Ok itu cerita laptop terkini bagaimana pula dengan laptop pertama dicipta?

Di tahun 1970-an gagasan komputer peribadi yang portable pertama kali difikirkan oleh Alan Kay di Xerox PARC. Gagasan itu segera disambut oleh yang lain, yang akhirnya bersepakat nama untuk projek laptop pertama adalah Osborne1.

Pertama dicipta pada tahun 1981 oleh Adam Osborne, beratnya sekitar 11 kg. Yang kelakarnyanya pemacu-pemacunya lebih besar dari monitor. Monitor laptop raksasa ini hanya sebesar 5 inci sahaja





"Best auto cars blog-Review dream cars,MotorShow,Jaguar,BMW,Ferrari,Lamborghini,Hyundai,Mercedes,Rolls Royce,Bently,Lexus,Honda,Toyota and more!"


"EUMORA, memberikan anda wajah yg cantik berseri, dan kesannya dpt dilihat hanya dlm 3 minit shj"


"Chatting pun boleh dapat duit..Hari-hari duit masyuk!"



"Ketahui bagaimana kami membantu beberapa pelajar sehingga mereka berjaya membuat sale RM226k hanya dengan online"


"Student Buat RM1000 Sehari Bersama Ecofirst Products Secara Online/Offline"

"Shopping di Giant, Kamdar dapat duit, isi minyak di Petronas dapat duit. Percuma RM50"

"Satu pendedahan mengenai KWSP - Ada sesuatu yang wajib anda tahu mengenai KWSP"

"HAPUSKAN KETIAK HITAM,JERAWAT DI MUKA/BADAN,JERAGAT,PANAU DGN BERKESAN SECARA SEMULAJADI"

Iklan Di ISUHANGAT!

Related Posts by Categories



2 comments

  1. Iz_JaT  

    September 14, 2009 at 3:33 PM

    dulu komputer besar giler, macam rumah..
    makin lame makin kicik..
    sampai x percaya tngk..
    banyak fungsi lak tu

    :P

  2. Anak Perak  

    October 17, 2009 at 6:47 PM

    neh bukan laptop...kalo laptop (komputer riba) 11kg mau roboh peha tuh..huhuhuuhuhuhuhuh

Blog Widget by LinkWithin


Recommended Money Makers

  • Chitika eMiniMalls
  • WidgetBucks
  • Text Link Ads
  • AuctionAds
  • Amazon Associates