Fakta Kelebihan Ais |ISUHANGAT function replace_date(d){ var da = d.split(' '); day = ""+da[2].replace(/,/,"")+""; month = ""+da[1].slice(0,3)+""; document.write(day+month); }Air batu atau ais menjadi minuman yang menyelerakan terutama semasa si cuaca panas dan matahari yang terik. Tetapi kebiasaan yang kita dengar minuman air batu boleh memudaratkan dan membawa pelbagai penyakit sebab itulah ramai yang pantang minum minuman berais ni tertutama kepada kaum lelaki untuk jaga dot dot nya.

Semalam semasa menonton TV ada seorang pakar yang menganjurkan satu perubatan yang berasaskan ais. Kata beliau ais boleh menjadi ubat dan salah satu perubatannya ialah mandi ais. Kesian juga tengok mamat tu yang biru-biru bibir kena mandi dengan ais.

Kebetulan pula , hari ini saya mendapat artikel mengenai kelebihan ais. Tidak pasti kebenaran fakta ini dan tidak dinyatakan sumbernya namun suka saya nak berkongsi info ini dengan anda semua.

Fakta Kelebihan Ais

* Air sejuk yang hening dapat menolong pesakit insomnia yang sukar tidur agar dapat kembali tidur seperti biasa.

* Orang yang tidur dalam udara yang sejuk dan berselimut untuk memanaskan tubuhnya adalah kombinasi yang baik untuk menjaga kesihatan secara menyeluruh dalam jangka masa pendek apatah lagi jangka panjang.

* Udara panas lebih memudahkan penyebaran penyakit berjangkit kerana bakteria lebih agresif dan cepat membiak dalam cuaca begini.

* Liputan ais di Antartika (daerah Kutub Selatan) dan Artik (daerah Kutub Utara) adalah pengimbang dasar bumi yang amat panas.

* Kombinasi dalam bumi yang panas dan luaran bumi yang sejuk adalah rahsia keseimbangan tekanan semulajadi alam yang mengawal graviti dan pergerakan bumi pada paksinya.

* Ais atau air sejuk dapat mengembalikan memori atau sifat pelupa yang keterlaluan.

Banyak lagi di ARTIKEL HANGATGempar!! Membongkar rahsia bagaimana seorang pelajar mampu memiliki Mercedes Benz SLK200 dan pendapatan sebanyak RM130,000 Sebulan!

1000 USAHAWAN TOPUP E-LOAD DIKEHENDAKI, UNTUNG SEHINGGA 5%

Penemuan Ajaib Jus Manggis, Kesihatan & Kewangan... Daftar Percuma

Cara Melambatkan Pancutan (18+ sahaja!)

Iklan Di ISUHANGAT!

Related Posts by Categories0 comments

Blog Widget by LinkWithin


Recommended Money Makers

  • Chitika eMiniMalls
  • WidgetBucks
  • Text Link Ads
  • AuctionAds
  • Amazon Associates