Sisters In Islam patutkah diharamkan? |ISUHANGAT function replace_date(d){ var da = d.split(' '); day = ""+da[2].replace(/,/,"")+""; month = ""+da[1].slice(0,3)+""; document.write(day+month); }





Cadangan PAS supaya mengharamkan Sisters in Islam mendapat reaksi dari pertubuhan itu sendiri yang meminta PAS mengkaji semula cadangan tersebut.

Sisters In Islam yang juga dikenali sebagai SIS membuat kenyataan secara terbuka yang membantah isu pengharaman tomboy yang di buat Majlis Fatwa Kebangsaan. Ternyata SIS yang dianggotai oleh anak bekas Perdana Menteri berfahaman moden dan sekular.





RAHSIA SENANG HAMIL"

"Rahsia BESAR dari Blog!"

Rahsia Atas Ranjang | Untuk bacaan dewasa sahaja!

Iklan Di ISUHANGAT!

Related Posts by Categories



6 comments

  1. abikhsan  

    June 11, 2009 at 8:52 AM

    Assalamulaikum w.b.r.. Tahniah sebab selalu update blog.

    Pada pendapat saya, bukan isu nama Islam atau nama pertubuhan, tetapi ajaran apa yang diamalkan dan diperjuangkan oleh SIS ini.

    Antara perkara yang mengguris hati saya sebagai orang Islam (tak tahulah perasaan orang lain) ialah:-

    1. Orang kuat SIS kata dia tak akan berkahwin kerana tidak mahu menjadi hamba kepada suami/ lelaki. Tidakkah dia tahu perkahwinan itu fikrah sunnatullah. That's statement boleh dikira menghina sunnah.

    2. Bila diajukan kenapa ramai SIS tak tutup aurat, maka dia mula berhujjah dalam Ayat Al-Qur'an ada ayat yang mafhumnya "Tiada paksaan dalam Agama (Islam). Maknanya lantaklah dia nak pakai tudung atau seksi, maka itu hak dia as provision dalam Al-Qur'an ikut pemahaman Ustazah SIS.

    3. Sama-sama bersekongkol untuk penubuhan IFC.

    4. Terbabit secara langsung dan tidak langsung dalam kes Lina Joy (menyokong Lina Joy).

    5. Terlalu memperjuangkan kesama rataan di antara gender Lelaki atau Perempuan.

    6. Terlalu memperjuangkan hak asasi dan kebebasan. Contohnya seorang ibu bapa tidak boleh memaksa atau memukul anaknya untuk bersolah dan anak boleh saman ibu bapanya on this issue. Tak ke bangang tu.. Again akan keluar ayat "Tiada Paksaan Dalam Agama..."

    7. Mencela pihak berkuasa yang menangkap pasangan berdua-duan di taman, kelab dan mempertikaikan konsep tangkap basah. Again akan keluar ayat kebebasan bersuara dan "Tiada Paksaan Dalam Agama"

    8. Mempersendakan konsep poligami.

    9. Salah sorang Mentor dia Ameena Wadud (Ex UIA) yang pernah jadi Imam kat Masjid New York.

    9. Banyak lagi lah.... tak kuasa nak tulis.

    SIS baik dengan Ivy Josiah. Tak kisahlah nak berkawan dengan siapa... tapi tahu tak apa yang diperjuangkan oleh Ivy Josiah.

    Dengan itu, saya bersetuju tidak kira resolusi puak atau parti mana maka kena tengok dan tegur juga apa yang SIS dok buat...

  2. Asrol Budi  

    June 11, 2009 at 10:32 AM

    jaga-jaga,,, bini si KJ celaka ( anak paklah ) orang kuat sis.. memang wajar pun pertubuhan ni di haramkan,,,, banyak menentang hukum allah...

  3. KNOWLEE  

    June 11, 2009 at 4:43 PM

    Saya sebenarnya tak pernah suka SIS ni.
    Menggunakan nama Islam tapi lansung tak ikut cara Islam.
    Boleh suka-suka hati ubah hukum Islam dan firman Allah.
    Saya tak menyebelahi mana-mana pihak.
    Saya suarakan pendapat berdasarkan apa yg saya baca, dengar dan tonton.
    SIS ni macam dah jauh menyimpang but kenapa masih ramai pengikut?
    Sbb...SIS buat hukum sendiri (walaupun dia gunakan ayat Quran, tp dia putar belitkan fakta).
    Dgn buat hukum sendiri, maka semua org suka la sbb itu la yg iblis nak, tak ikut hukum Allah.
    Nauzubillah, wallahualam...

  4. ana  

    June 14, 2009 at 3:58 PM

    "Tiada paksaan dalam Agama (Islam)"ayat tu utk org bukan islam yg menyatakan islam tidak memaksa bukan islam utk anut islam. but once u are a muslim kena ikut lah ajaran islam. setahu aku yg tak belajar tinggi ni cam tu lah. diorg dah putarbelit lak ayat tu.

  5. HuDaChAn~Mrs. Jung Yunho  

    June 15, 2009 at 8:10 PM

    SOKONG 100% SIS DIHARAMKAN!

    SY SBG ORG ISLAM,MALU DGN MEREKA NI.KALAU NK WAT PTUBUHAN DGN IDEOLOGI SNDR,JGN LTK NAMA ISLAM!
    AGAMA KITA YG TERCEMAR JADINYA DEK KERANA MEREKA NI.
    CUKUPLAH ORG BUKN ISLAM MGHINA ISLAM,NI ORG ISLAM SNDR X HORMAT AGAMA SNDRI.
    NI LA JADINYA BILA ILMU X CARI,NAFSU YG DITUANKAN.
    WAALAHUALAM...

  6. amer @ ijjad  

    June 19, 2009 at 12:25 AM

    ya allah..
    teruknya.tersisih dari rahamt Allah.sedih saya sebagai saudara seagama dan bangsa.X boleh jadi ni.tahap pemahaman agama mereka sangat cetek.x sangka sampai wujud pertubuhan begini.mereka wajar disumbat di pusat pemulihan dan tarbiyah cukup2.bagi masak!

Blog Widget by LinkWithin


Recommended Money Makers

  • Chitika eMiniMalls
  • WidgetBucks
  • Text Link Ads
  • AuctionAds
  • Amazon Associates