Abang dah potong? |ISUHANGAT function replace_date(d){ var da = d.split(' '); day = ""+da[2].replace(/,/,"")+""; month = ""+da[1].slice(0,3)+""; document.write(day+month); }

due 21 Nov

Sistem pembelajaran cemerlang due 15 okt

Abang dah potong? Semua orang dah potong. ..beginilah iklan ISP P1 Wimax. Kelakar juga tagline iklan ni sekali pandang orang ingat potong tu macam berkhatan. huhu

Memang jelas P1 cuba "menganjing" pesaing utamanya dalam internet jalur lebar iaitu Streamyx produk dari TM kerana gambarnya yang memotong kabel RJ11 iaitu wayar telefon tetap.



Baguslah kerana dengan ada saingan ISP-ISP tempatan dapat menurunkan caj perkhidmatan mereka. Pada saya pula apa yang penting ialah kualiti perkhidmatan dan kebolehan melayari internet dengan laju tanpa putus-putus.

Saya kini melanggan 3G broadband Celcom dan streamyx. Broadband Celcom memang tak berapa puas hati servisnya manakala streamyx pula intimitent. Kadang-kadang laju kadang-kadang slow.

Ini adalah satu cabaran bagi TM kerana dalam Bajet 2010 pun PM sudah mengumumkan TM akan memulakan projek jalur lebar berkelajuan tinggi (HSBB) yang bernilai RM11 billion . Kerajaan akan melabur RM2.4 bilion dan TM membiayai bakinya RM8.91 bilion.

HSBB akan memberi speed sehingga 10Mbps kepada pelanggan kediaman dan sehingga 100Mbps kepada pelanggan perniagaan dengan teknologi fiber dan teknologi IP sepenuhnya. Ini adalah tempatnya kerana isu hangat pelabur dari Australia risau dengan keadaan sambungan internet di Malaysia.

Secara overallnya walau pun banyak komplen boleh dikatakan streamyx adalah best of the worst broadband di Malaysia. Lihat tip di isuhangat dulu 'melayari streamyx dengan bijak'

Ok berbalik kepada kempen potong P1 Wimax tadi. Ramai juga yang sudah komplen perkhidmatan P1 ni. Seperti Broadband Celcom, ramai yang mengatakan laju pada mulanya tetapi apabila pertambahan pelanggan mulalah menjadi selowww gila. Sehingga istilah berukband, snailmyx, p1 Why Mek, Max Cis dicipta oleh pelanggan yang tidak berpuas hati.

Ni pula iklan TM yang melawan balik iklan kempen potong P1 Wimax:




Kalau dipandang betul-betul, muka mamat ni iras-iras wajah CEO P1 Wimax, Michael Lai



Apa yang diharap ialah jangan berlawan iklan jer . Lawan dengan servis!


"Bina Empayar E-commerce Anda Dari Rumah & Jana Pendapatan Sehingga RM1000 Sehari"


"LEVIS DAN JEANS TERHANGAT DESIGN JAPAN&HONG KONG"


"INGIN MENJANA INCOME RIBUAN RINGGIT SEMINGGU?HANYA DI RUMAH!PENDAFTARAN ADALAH PERCUMA !"


"BISNES GLOBAL CUMA RM35, SAMBIL MILIKI WEBSITE SENDIRI"


"Pakej fotografi perkahwinan TERMURAH dan EKSKLUSIF bermula dari serendah RM200!!"


"JOM TENGOK-TENGOK JERSEY BOLA BAIK PUNYA!!!"


"Pakej fotografi perkahwinan TERMURAH dan EKSKLUSIF bermula dari serendah RM200!"


"Jana Income Dari Rumah Dengan Dua Jam Sehari Sahaja"


"Jawatan Kosong / Kerja Kosong di Kerajaan. Apply Sekarang!"


"bisnes online yang mudah dan gempak! duduk rumah pun duit masyuk!!"


"HAPUSKAN KETIAK HITAM,JERAWAT DI MUKA/BADAN,JERAGAT,PANAU DGN BERKESAN SECARA SEMULAJADI"


Iklan Di ISUHANGAT!

Related Posts by Categories



5 comments

  1. indraputra80  

    October 24, 2009 at 8:39 AM

    "Abang dah potong?"

    Tak kisah lah,nak potong ke,atau tak potong ke.

    Yang penting ada persaingan,membolihkan kita memilih yg bersesuaian pada kita.

    Tapi ASTRO lain pulak hal nya.,mereka tidak memerlukan iklan POTONG.,kerana kadang kadang belum sempat kita memilih mau potong ke atau tidak.,mereka akan POTONGKAN untuk kita..,jika terlewat sehari dua membayar bil nya.

    Mereka cukup efisen dalam bab POTONG MEMOTONG INI.,sahingga sebahagian keuntungan Syarikat ini.pada hemat saya,berpunca dari servis yang di kenakan untuk pemasangan siaran semula.

    Dalam pada itu jika kita membuat panggilan pada mereka ,kita terpaksa menunggu giliran yang lama,kemudian kita di hidangkan dgn kata kata yang berjela jela terutama dari satu perempuan INDIA.,yang merasakan ASTRO itu milik kaum bangsanya.

    Maaf jangan maree!!!!ini bukan pasal kaum isu nya.,tapi berdasarkan pengalaman.,yg.saya alami buat beberapa ketika.

    Puncanya Bukan apa.,ASTRO tidak ada persaingan.,maka itu lah hakikatnya.

    Jadi bab POTONG MEMOTONG ASTRO bole di anggap JUARA!

    He!he! jgn maree!!!!

  2. Mohd Asnawi  

    October 24, 2009 at 10:43 AM

    ASTRO bole wat hal camtu sbb xde persaingan...
    kite xde choice selain ASTRO, servis mereka mmg kadang2tu unbelievable!
    Tp kalau nak boikot, xdptla tgk EPL, AF etc....
    dulu mase ASTRO mule2 bertapak, ade pesaingnye iaitu MEGA TV, tp da berkubur xtaulah pasal ape, mngkin sbb mahal sgt.
    Masih menunggu syarikat TV berbayar yg baru muncul.

  3. fndrocka  

    October 24, 2009 at 2:39 PM

    aku rasa muka tu memang sengaja dorg bagi sama.hahak

    aku pakai broadband..kadg2 boleh menjelma jadi beruk.nak menjelma jadi broadband tu yg lama kena tggu

    fndrocka.wp.com~utk exchange link

  4. abikhsan  

    October 26, 2009 at 10:15 AM

    Buat Indra and Asnawi... selain Mega TV, dah ada TV berbayar yang Vincent Tan punya iaitu MITV guna broadband instead of satelite... Tapi cuma dua tahun je...

    Dulu aku pernah dengar Gomen kata tak benar ASTRO tambah siaran means akan tambah bayaran.. tapi ASTRO tetap dengan kepala batunya... Bila naik harga pakej alasan dia tambah siaran padahal siaran yang ditambah mcm sial..

    Again, up to kita untuk boikot or not.. and aku tak boleh nak komplen lebih-lebih sebab aku pelanggan ASTRO.. Boikot... mmmm takdelah EPL, HBO, AXN, Oasis stc...

    Berbalik pada berukband... jangan terpedaya dengan iklan atau Budget thun depan yang berbillion.. Sebenarnya dia kata "capaian sehingga..." ataupun up to.... tapi sepanjang aku guna Streamyx.. tak pernah capai tahap tu pun..... hampes... memang berukband...

  5. zal  

    October 27, 2009 at 11:00 PM

    Cerita pasal internet... ada 1 web menjual domain name dan hosting hanya RM35 sahaja.. saya dah beli satu... service memang menarik.. selain itu, kita boleh menjana income kalau beli domain dan hosting syarikat ni... dengar cerita yahoo.com salah satu customer syarikat... dah kira hebat tu kan...

    nak tahu lebih lanjut tentang syarikat yang menjual domain dan hosting hanya RM35/10 usd ni masuk web :

    http://freedom.ws/adminz


    Penerangan dalam bahasa melayu ada di http://www.bestgdi.com/?id=adminz

    Hanya sekadar perkongsian...

Blog Widget by LinkWithin


Recommended Money Makers

  • Chitika eMiniMalls
  • WidgetBucks
  • Text Link Ads
  • AuctionAds
  • Amazon Associates