Doa elak selsema babi SESAT |ISUHANGAT function replace_date(d){ var da = d.split(' '); day = ""+da[2].replace(/,/,"")+""; month = ""+da[1].slice(0,3)+""; document.write(day+month); }





tip besarkan buah dada due 8 Sept



Berkenaan doa elak sesama babi yang di post di blog ini semalam,
http://isuhangat.blogspot.com/2009/08/doa-elak-selsema-babi.html adalah sebenarnya sesat dan silap-silap boleh membawa kepada syirik.

Saya yang berkongsikan di isuhangat semalam setelah mendapat email dari pihak atasan tempat saya bekerja dan tidak menyangka sama-sekali ia adalah doa palsu sehingga mendapat email dari saudari Yana.

Saya telah remove fail tersebut dan kepada yang mendownloadnya semalam jangan diamalkan doa yang diragui itu dan jangan diforwardkan kepada kenalan lain.

Doa tersebut seperti bukan doa kepada Allah tetapi dipohon kepada manusia . Islam hanya membenarkan memohon kepada Allah sahaja dan bukan sesama makhluk.
Kandungan doa tersebut:



Tidak pasti Ustaz Thalut @ Muhammad Adeeb b. Sakiran adalah sememangnya staff JAIS atau tidak. No handphone yang tertera apabila dipanggil tidak berjawab.

Difahamkan doa tersebut sudah banyak tersebar di internet dan diforward melalui email ke email ibarat email berantai.


"JOM TENGOK BAJU-BAJU NI TENGOK DULU KOT-KOT BEKENAN"

"DAFTAR PERCUMA*PART TIME DIRUMAH*BONUS MINGGUAN*$2,000-$5,000"

"HANGAT...JANA PENDAPATAN LUMAYAN SAMBIL MENJAGA KESIHATAN ANDA"

"Satu pendedahan mengenai KWSP - Ada sesuatu yang wajib anda tahu mengenai KWSP"

"HAPUSKAN KETIAK HITAM,JERAWAT DI MUKA/BADAN,JERAGAT,PANAU DGN BERKESAN SECARA SEMULAJADI"

Iklan Di ISUHANGAT!

Related Posts by Categories



13 comments

  1. t0key  

    August 8, 2009 at 7:33 AM

    Salam WBT,

    Kita khuatir puak syiah mengambil kesempatan menyebarkan fahaman 'sesat' mereka. Nauzubillah..

  2. yaTieyuki  

    August 8, 2009 at 10:15 AM

    doa ni macam fahaman syiah je..

  3. Adi Wahab  

    August 8, 2009 at 10:43 AM

    yups,,,berbaur syiah...

  4. prototyp  

    August 8, 2009 at 10:51 AM

    syiah2..

  5. n@m@n  

    August 9, 2009 at 12:21 AM

    Saya ada sediakan doa untuk elak wabak dlm blog saya..diambil dari buku2 doa..

  6. bomohsiam  

    August 9, 2009 at 1:02 AM

    salam.. mengikut kisah yang saya dengar, doa ini di bawa dari jibrail dan diajarkan kepada nabi saw setelah menerima firman allah swt. waktu itu terjadi wabak penyakit taun yang mana banyak para sahabat telah terkorban kerana wabak itu.doa ini mungkin asalnya dari allah yang turunkan kepada jibrail untuk diajarkan kepada nabi.

  7. Muntazir 4 You  

    August 10, 2009 at 9:43 AM

    Doa ini tiada kaitan dgn syiah. Bukan minta dgn makhluk, ianya berbentuk tawasul (recomend) dari org2 yg Allah sayangi, kerana keberkatan & ketaqwaan mereka lebih Allah pandang berbanding kita yg banyak dosa ni. Apa bezanya bila kita sakit & kita makan ubat, pas tu baik dan kita merasakan yg ubat tu mujarab? Kita lansung tak kaitkan dgn kuasa Allah.

  8. Penadarwis  

    August 10, 2009 at 12:07 PM

    klu ada nama hasan dan husin je kita kata syiah. Bagus betul fahaman korang. Kesian cucu2 nabi.

    Syiah ni dia mengagungkan Ali lebih dari nabi dengan menggangap jibril tersalah hantar wahyu,sepatutnya pada Ali. Syiah juga tidak mengiktiraf hasan, hanya husin. Ini kerana husin berkahwin dengan puteri persia(Iran).

    Dalam hal ini Ali, hasan dan husin tak salah, yang salah org2 syiah tu yang ntah kebenda diorang fikir.

    kita pun patut betulkan fahaman kita terhadap kaum keluarga nabi. asal sebut hasan dan husin je syiah, asal sebut ali je syiah. appara!!!

    untuk lebih lanjut lawat : penadarwis.blogspot.com
    al-fansuri.blogspot.com

  9. yaTieyuki  

    August 11, 2009 at 2:04 PM

    “Wahai orang-orang beriman! Jika datang kepada kamu seorang fasik membawa suatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini - dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) – sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang kamu telah lakukan.” (Surah al-Hujurat: ayat 6)

  10. nedi@wnadiah  

    August 11, 2009 at 9:13 PM

    doa ni meminta dgn manusia bkn dgn Allah s.w.t Yang Maha Kuasa..kalau diselidiki, xde nama Allah pun disebut...walaupun manusia itu Muhammad S.A.W, baginda sbgai utusan ALLAH yg wajib kite ikuti tp bukan disembah......fikir2kanlah

  11. Keranda-7  

    August 13, 2009 at 10:12 PM

    salam. td mase aku gi masjid, terkejut aku tgk orang2 masjid ni sebarkan doa ni. siap fotostat bnyk2 lg.

    aku nk tnye, tp x pasti. so blk2 jer trus aku bukak isuhangat. rupenye doa same.

    ape2 pon, camne ngan status doa ni?

    ader sape2 yg da dpt contact no hp tu ke?

  12. Norfarkhana  

    August 14, 2009 at 8:38 AM

    salam wbt..
    megenai entri ni..untuk penjelasan yang lebih lanjut..sila lah kiranya mengunjungi link ini..

    http://ibnufathani.blogspot.com/2009/08/h1n1-beberapa-amalan-untuk-menghindari.html

    semoga kita semua di bawah perlindungan-Nya...

  13. Management Consultant  

    November 21, 2009 at 12:13 PM

    kalau sebut nama Ahlul Bayte tuu sesat, yang tak sesat tuuuu nak sebut nama sape?

Blog Widget by LinkWithin


Recommended Money Makers

  • Chitika eMiniMalls
  • WidgetBucks
  • Text Link Ads
  • AuctionAds
  • Amazon Associates