Teka teki lawak |ISUHANGAT

ISU HANGAT



Dalam Banyak2 air,air apa yg paling berani?
Ha.Ha.Ape bende tu?! Kalau nak tahu, jawapan yg sebenarnye ialah air terjun..sebab dia berani terjun!!!! Ha!!! Ha!!! Ha!!!!!

Banyak- banyak binatang...binatang apa keluar haid...
jwpn: kura-kura..ala tu pun tak tahu...keluar HEAD....tak paham jugak.ala kepala le..

Dlm 1 pertunjukkan.. seorg ahli silap mata tlh memijak kaca dgn tpk kakinya.. ttp dia x mengalami kelukaan..lalu dia memijak paku yg brtaburan..dan x luka juga..apabila selesai persembahan dia jln
terhencut2 kerana terpijak tahi ayam...hehehe..... ok x ... lawak x...

Dlm bnyk2 binatang..... bntg ape yg bertelur dan beranak.....kira 2 alam la niiii..... ha jwp2.... ...siput babilaaaaa.....ye la siput bertelur...babi beranak....

Kalau anda ni semuanya pandaiiii cuba teka, banyak-banyak sungai,
sungai apa yang paling berat?
Jawapannya ialah Sungai Besi...Ha...ha...ha...

Kereta dengan motor, mana lebih tua?
jawapannya adalah motor,sebab motor pakai tongkat...

Dlm banyak- banyak pokok,pokok apa yg baik hati?
jwpn dia pokok pisang sebab dia keluarkan jantung dia.

Ni dia satu lagi teka teki dari aku..huruf jawi apa yang ada angin...
huruf TA dan YA laa... kan jadi TAYAR tu

kasut apa yang paling keras?
Kasut batu..salah maa.. kasut BATA laaaa...muhahaha..lawak ka?

Sebuah bas telah berhenti secara mendadak kerana hampir terlanggar
seekor katak.apakah yang akan turun dahulu selepas pemandu itu behenti?
jawapannya ialah meter bas tulah

Antara huruf A hingga Z,banyak-banyak huruf tu..mane huruf yang boleh kahwin ...ahhh sape dapat jawab????
jawapannya ialah...huruf i ngan u lerrr..hehehehehe.nih antara
pasangan bercinta lerrr ..hehehehe

Related Posts by Categories



12 comments

  1. Munirah  

    October 11, 2008 at 4:11 PM

    best jugak teka teki ni. ada jugak saya pernah dengar dan dpt jwb. kekekeke! ni ada lg teka teki.

    ada 5 ekor ikan dan 5 ekor sotong. kalau sotong jadi ikan, ikan jadi apa?
    jawapan: jadi banyak!

    ada sekor beruk, sorang manusia. kalau beruk jadi manusia, manusia jadi apa?
    jawapan: jadi heran

  2. Afiza  

    August 18, 2009 at 2:08 PM

    salam. laman web anda bagi teka-teki amat popular:
    Saya ada produk untuk affiliate bagi ebuku teka-teki. Saya harap saudara sudi mendaftar dan promosikannya.

    http://www.teka-tekok.co.cc/web/user

  3. Firdzz Nizam  

    October 3, 2009 at 11:56 AM

    bestla teka teki ni..aku da something gak tp xtawla lawak ke x?
    tp cam bes je ms kwn aku pekene aku..terbahak aku gelak..

    dalam banyak2 binatang..binatang pe yg kuang ajor..
    jwpnnya:kutu..yla binatang ni berani pijak kepala kita..hehehe

    dalam banyak binatang..binatang pe kepala besar badan kecik..
    jwpnnya:kutu pakai helmet..ahahahahahhaha
    besar kepala kutu 2...haahhahaha

  4. anie  

    February 17, 2010 at 9:49 AM

    we boleh gak lawak nie sye ade teka teki,ha. ali bin abu,kambing bin ape? :kambing binatang la.

  5. Arif  

    July 5, 2010 at 8:07 PM

    aku ada satu lagi teka-teki.sapa boleh jawab,boleh kawin dengan lady gaga.(satu tolak daripada sembilan belas=20....tak leh jawab kan.ini teka teki math tau.

  6. Nur izzahti  

    July 24, 2010 at 2:08 PM

    best lah die nye teke teki ni kalo ltk kat fb ni mesti riuh....
    ha!!!!!ade satu teke teki ni Binatang apa yang tiada kepala?

    jawapan: ketam lah sbb die mne ade kepala....

  7. kluangman  

    January 2, 2011 at 3:14 PM

    blh thn juak tka tki ni...

  8. GMSUE  

    July 24, 2011 at 5:06 AM

    saya ada jugak teka-teki.
    kenape siput babi jln pelahan?


    jwpn:sbb die plik, die ni siput ke babi.

    lagi 1 soalan. kapal trbang terhempas kat kt k.l ape yg kua?

    jwpn:kua paper ade, kua berita pun ada...

  9. raj  

    December 10, 2011 at 8:34 AM

    best teka teki korang ni. Haha

  10. Unknown  

    December 10, 2011 at 8:49 AM

    negara apa yg tergantung?

    Jawapan: negara Thai. (Kn tali leher tergantung. Hehe)

  11. raj  

    December 10, 2011 at 9:53 AM

    yes

  12. imran che omar  

    July 16, 2012 at 6:33 PM

    MOHON PERKONGSIAN BUKU TEKATEKI SAYA.
    Buku penulisan saya selama 5 tahun.

    TEKA TEKI 1RIBU | 1000 SOALAN!

    Apa yang menjadi kelainan e-book teka-teki ini? Sebenarnya, e-book Teka-teki 1 Ribu merupakan sebuah buku elektronik yang menempatkan lebih dari 1000 soalan teka-teki yang mana rata-ratanya dari rujukan tanah air, Indonesia, Barat, Filipina dan Jepun. Penghasilan koleksi ini sangat bersesuaian dibaca untuk semua peringkat umur, bangsa dan agama di Malaysia. Tiada koleksi soalan berunsur lucah, fahaman politik dan sensitiviti perkauman dimuatkan. Kepelbagaian teka-teki dan jawapan beserta huraian juga telah menjadikan e-book ini sangat menarik dan mudah difahami.


    LAYARI: KLIK SINI:
    TEKATEKI 1 RIBU!

    TERIMA KASIH.

Blog Widget by LinkWithin


Recommended Money Makers

  • Chitika eMiniMalls
  • WidgetBucks
  • Text Link Ads
  • AuctionAds
  • Amazon Associates